Meer gebruiksgemak voor Amelior

Opleidingscentrum Amelior zocht een technische partner om zijn Drupal platform te ontwikkelen en ondersteunen. Een belangrijke vereiste was dat die partner vanuit zijn expertise meebouwt aan de verdere visie van de organisatie. EntityOne schrijft sindsdien mee aan het flexibele verhaal van Amelior.

Klant:

Amelior

Sector:

Opleiding, training, coaching

Meer overzicht in website via webdesign en stijlgids

Het nieuwe Drupal 8 platform werd ontwikkeld op basis van een standaard Drupal 8 installatie. Dat werd aangevuld met best practices die we ons doorheen de jaren eigen maakten. Op deze manier werd het maximum gehaald uit Drupal 8 én kwam er minder op maat ontwikkeling aan te pas. Dat heeft een positieve invloed op de eindoplossing en de bijbehorende investering.

Eén van de eerste stappen was het design herdenken op basis van de nieuwe Amelior huisstijl, bedacht door Pavlov Branding. In design workshops met het opleidingsinstituut kwamen we tot overzichtelijke en makkelijk navigeerbare pagina’s. Vervolgens visualiseerden we in een design concept de header met een logo, openklapbare zoekfunctie en instelbaar hoofdmenu. En om ervoor te zorgen dat alle contactinformatie efficiënt te vinden was integreerden we die in de footer naast de social media links.

Ook was het belangrijk dat er een duidelijk en centraal overzicht was van alle grafische componenten en hun visuele stijl. Dat werd gedefiniëerd in een stijlgids. Een stijlgids zorgt ervoor dat de geïmplementeerde stijl consequent doorheen de website toegepast wordt. Hiervoor vertrokken we van de wireframes en UX gemaakt door AG Consult en vulden die verder aan waar nodig na verschillende design sessies met Amelior.

Webdesign drupal website Amelior

Meer gebruiksgemak dankzij vernieuwde informatiearchitectuur en website

Editors kunnen verschillende categorieën van opleidingen, en de opleidingen zelf, toevoegen aan en bewerken op de Drupal website. Ze hebben met andere woorden alle flexibiliteit. Onderdelen zoals USP’s, compacte linken, CTA’s zijn makkelijk te maken en bewerken, iets waar Amelior veel belang aan hechtte. Bezoekers vinden altijd efficiënt de juiste info en worden aangemoedigd om zich in te schrijven.

Om er verder voor te zorgen dat bezoekers makkelijk de juiste opleiding vinden, en dus vlot navigeren door de website, is er ook een geavanceerde zoekfunctie in de header. In het ontwerp zorgden we er samen voor dat het zoekveld groot genoeg is, ook op mobile, om het gebruik ervan zo aangenaam mogelijk te maken.

Schrijven bezoekers zich in voor een opleiding dan wordt het resultaat van de inzending per e-mail naar instelbare adressen verstuurd. Ook kunnen editors die inzending raadplegen in het Drupal systemen en exporteren als spreadsheet naar Excel. De inschrijving wordt bovendien automatisch weggeschreven in het Notion CRM zodat Amelior elke inschrijving goed kan opvolgen.

Informatiearchitectuur Drupal website Amelior

Flexibel platform speelt in op veranderend digitaal landschap

Het nieuwe Drupal systeem is makkelijk te gebruiken is door de verschillende soorten gebruikers. Van een anonieme bezoeker tot een website editor. Amelior geniet van een performant en flexibel verhaal waarmee ze verder groeien. Samen blijven we verder bouwen aan het platform om flexibel in te spelen op het veranderende digitale landschap.

Zelf ook met een nieuwe website beter online scoren?

Heb je nog vragen voor ons of wil je eens afspreken?