Jaarlijks redesign voor website vastgoedcongres

Jaarlijks organiseert de Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen (CIB Vlaanderen) zijn CIB Vastgoedcongres. Met telkens een nieuw centraal congresthema. EntityOne vertaalt het naar de website en e-mailcommunicatie (Drupal theming), in combinatie met website onderhoud en -optimalisatie.

Klant:

CIB Vastgoedcongres

Sector:

Zakelijke dienstverlening

Uitdaging

Oplossing

ORIS NV nam EntityOne in 2015 in de arm als technische partner voor het CIB Vastgoedgoedcongres. En we wisten meteen wat doen: Drupal theming met een vleugje Drupal Support. We baseren ons telkens op de vorige versie van de Vastgoedcongreswebsite, frissen de code op, voeren de nieuwste beveiligings- en functionele updates uit en implementeren de nieuwe 'look & feel'. Dat maakt dat CIB Vastgoedcongres zijn doelgroep, de vastgoedprofessional, blijft verrassen met een sterk uitgewerkt concept.

We vertalen het design naar elk element op de website en in de e-mails. Dat doen we op basis van een checklist, waarbij we:

  • de kleuren en typografie toepassen
  • het grid definiëren waarin het ontwerp is gebouwd
  • de header en footer van het ontwerp omzetten in code
  • en dan het nieuwe design implementeren in het programma, de inschrijvingsmodule en de e-mailcommunicatie

Al deze stappen zorgen voor een consistente look & feel. Van de kleinste link tot de grootste module. En zo creëren we exact de sfeer die CIB wil realiseren. Dit jaar is dat "DROOM GROOT".

Responsive design voor groot en klein

Bovendien houden onze front-end developers rekening met responsive design of 'mobile first'. Op alle schermbreedtes en toestellen ziet de website er goed uit en blijft de gebruikservaring intact. Dat komt omdat we een inklapbare mobiele navigatie voorzien waarbij sommige tekstgroottes kleiner worden weergegeven en inhoudsblokken onder elkaar komen te staan.

Drupal theming Vastgoedcongres

Resultaat

Kostenbesparende grafische laag

Omdat we ‘enkel’ een nieuwe grafische laag op de website plaatsen, bespaart CIB Vlaanderen de kost die een nieuwe website met zich meebrengt.  En toch ziet zijn Drupal website er telkens gloednieuw uit. Een prachtige website waar de vastgoedprofessional zich tot aangetrokken voelt. En die hem/haar prikkelt om zich in te schrijven voor het CIB Vastgoedcongres

Alle basisfunctionaliteiten blijven hetzelfde, maar we updaten wel de Drupal Core en Modules. Dat wil zeggen dat we de website veilig houden en ervoor zorgen dat alles blijft werken. Exact zoals het hoort. En wil CIB nieuwe functionaliteiten toevoegen, dan ontwikkelen we die met plezier. 

Benieuwd hoe we mee aan jouw succes bouwen?

Een duurzame samenwerking waarbij we verder bouwen aan het succes van het CIB Vastgoedcongres.

Heb je nog vragen voor ons of wil je eens afspreken?