Overzicht in stijl voor Zorgband en ouderen

Zorgband Leie en Schelde bundelt de krachten van verschillende zorgorganisaties onder 1 naam. Daarom vroegen ze een eenvoudige website die hun identiteit uitstraalt, alle aangesloten zorgdiensten verzamelt en overzichtelijk weergeeft. Het resultaat: een nieuwe branding met logo en huisstijl, en een gebruiksvriendelijke Drupal 8 content website.

Klant:

Zorgband

Sector:

Gezondheidszorg

Garantie van kwalitatieve zorg

Kleine spelers in de zorg staan voor een uitdaging, want ouderenzorg wordt steeds complexer. Grotere spelers komen op de markt en de financiering staat onder druk. Daarom ontstond Zorgband, een samenwerking tussen de OCMW besturen van Laarne, Destelbergen, Merelbeke, Nazareth en het Provinciaal Zorgcentrum Lemberge. De zorgorganisatie bundelt de krachten van alle afzonderlijke diensten om op die manier betaalbare en kwalitatieve publieke ouderenvoorzieningen aan te bieden.

Zorg in de brede zin

Zorgband vroeg om een makkelijk, flexibel en uitbreidbaar systeem. Een Content Management Systeem (CMS) dat alle zorgdiensten verzamelt, overzichtelijk weergeeft en makkelijk vindbaar maakt in zoekresultaten (SEO-optimalisatie). Daarom ontwikkelden we een content website met het Drupal CMS. Via de SEO-geoptimaliseerde website vinden bewoners in de Leie-Schelde streek gemakkelijk welke zorgdiensten er in de regio zijn voor zichzelf én voor hun familie.

Schaalbaar platform

De zorgorganisatie heeft alle vrijheid over de structuur en inhoud van zijn website. Sluiten nieuwe diensten zich aan bij Zorgband, dan voegen redacteurs die makkelijk toe. Het platform groeit mee naarmate er meer diensten bijkomen en dus meer inhoud beschikbaar is.

De overzichtelijke, gebruiksvriendelijke en geoptimaliseerde website maakt dat ouderen en hun familie online een duidelijk perspectief hebben

Nieuw merk, logo en huisstijl

Een nieuw merk heeft een eigen logo en huisstijl nodig. We baseerden ons op de drie Zorgband ‘clusters’, drie groepen van diensten in de organisatie: overhead, thuiszorg en woonzorg. Die visualiseerden we in het logo. Verschillende feedbackrondes verfijnden het ontwerp, en resulteerden in een gedetailleerd brand book die nauwkeurig beschrijft hoe de zorgorganisatie zijn ‘look and feel’ bewaakt.

Zorgband branding logo huisstijl clusters
Het ontwerp houdt rekening met senioren zodat zij en hun familieleden makkelijker informatie vinden en zich thuis voelen op de website

Duurzaam optimalisatieproces van content website

In de eerste fase gaven we zorgband.be vorm, zowel structureel, visueel als inhoudelijk. Nu die fase succesvol is afgerond, optimaliseren we samen met de klant zijn website. Zorgband tekent een boomstructuur uit zodat de uitgebreide inhoud een gebruiksvriendelijke opbouw heeft. Zo blijft de website overzichtelijk. Op basis van de nieuwe inhoud bekijken we of er nieuwe functionaliteiten nodig zijn. De essentie van een duurzaam optimalisatieproces.

Heb je nog vragen voor ons of wil je eens afspreken?