Interactieve Drupal website lanceert luchthavenjobs

Aviato wil jobs in en rond Brussels Airport toegankelijker maken voor studenten, werkzoekenden, werknemers en bedrijven. Daarom werd EntityOne ingeschakeld - als Drupal expert - om een interactieve kaart met vacatures te ontwikkelen die alle doelgroepen aanspreekt. We ontwikkelden een fris nieuw design, logische lay-out en connecteerden de website met de VDAB API. Zo groeit Aviato tot het kenniscentrum in zijn sector.

Klant:

Aviato

Sector:

Uitzendbureaus en arbeidsbemiddeling

Intensieve workshops met resultaat

Samen met Aviato hielden we strategische oefeningen: een discovery phase en drie workshops. Zo achterhaalden we de doelstellingen en behoeften van Aviato’s doelgroepen, de projectomvang en de succesfactoren van het project. Met die informatie gingen onze experts aan de slag.

Technische- en functionele analyse

Het designteam ontwierp wireframes waarin ze dieper ingingen op de gebruiksvriendelijkheid, inhoudelijke structuur en het webdesign. Hun bevindingen schreven ze minutieus neer in een technische- en functionele analyse waaruit een plan van aanpak voortvloeide. Belangrijk waren de data wanneer Aviato elk onderdeel kon testen. Hun feedback verbeterde deze Drupal oplossing.

Look & feel distilleren

Zodra de analyses op punt stonden, begonnen we met het design proces. We maakten een moodboard en definieerden Aviato’s huisstijl en de algemene look & feel van de website. Die vertaalden we naar de homepage, de achterliggende detailpagina’s en de interactieve kaart.

Gebruiksvriendelijke lay-out ontwerpen

Sterk design heeft natuurlijk een doordachte lay-out nodig. Daarom herstructureerden we de volledige inhoud van de webpagina's. Zo kwamen we tot een nieuwe lay-out waar de bezoekers efficiënt doorheen navigeert en Aviato zijn doelen realiseert.

Interactie React kaart en SOLR zoekfunctie

Op de nieuwe Drupal website staat de gebruiker centraal. Elke doelgroep vindt er geschikte vacatures, opleidingen en trainingen. Vooral via de interactieve kaart en de zoekfilter. Die taxiën de bezoekers naar de juiste informatie en sollicitatieprocedure.

Vlotte visualisatie vacatures

De interactieve kaart is een React app die samenwerkt met de Drupal omgeving. Zoekresultaten vernieuwen zichzelf daardoor ‘on the spot’, zonder dat de webpagina herlaad. Dat zorgt voor een aangename ervaring voor de websitebezoeker. De kaart visualiseert zo vlot vacatures rond Brussels Airport en koppelt die aan bedrijven. Selecteert de bezoeker een vacature dan krijgt die daarover relevante informatie te zien: een vacaturebeschrijving, de locatie op de kaart en de routebeschrijving ernaartoe.

Automatische zoekresultaten met SOLR

Ook via een gebruiksvriendelijke zoekfilter kunnen bezoekers vacatures vinden. De autocomplete-functie met SOLR geeft klikbare suggesties of resultaten onder de zoekbalk zodra de bezoeker een zoekterm intypt. Het overzicht van de vacatures wordt (standaard) gesorteerd op datum. Om bij te houden welke vacatures nieuw zijn sinds het laatste bezoek zetten, maakt de bezoeker een my-aviato account aan waarmee die ook filters instelt, opslaat, vacatures bewaart en doorstuurt naar zijn e-mailadres.

API zorgt voor up-to-datete informatie

Een Application Programming Interface (API) van de VDAB zorgt voor de informatiestroom naar de website. Die API importeert jobs bij Brussels Airlines in de interactieve kaart en zoekfunctie waar de bezoeker alle informatie vindt. Een efficiënt proces, al zeggen we het zelf.

Focus op responsive design

Als sollicitant ben je vaak onderweg. Een website die goed werkt op mobiel is dus een must-have. Daarom maakten we aviato.be mobielvriendelijk zodat de gebruikservaring op elk apparaat optimaal is. Ook voor de andere doelgroepen is deze mobielvriendelijkheid een vereiste. Dat maakt dat de website iedereen overal en altijd bereikt.

Inzetten op responsive design en optimalisaties voor mobiele toestellen is een vast onderdeel van ons werkproces. En dat van Drupal. Daarom zijn al onze projecten mobile-friendly. Ook die van Aviato. We bouwden de website modulair op zodat de inhoud zich aanpast aan de verschillende formaten en apparaten.

Naast responsiveness vulden we de website aan met de toepassing van een Progressive Web App (PWA). Vanop de (mobiele) website heeft de gebruiker de mogelijkheid om in de vorm van een PWA de website op het homescreen van zijn/haar smartphone te installeren als app. Zo is de website ook offline beschikbaar en makkelijk bereikbaar voor iedereen.

Resultaat

Aviato's nieuwe website geeft de take-off voor een duurzame samenwerking. Zo voeren we optimalisaties uit op basis van gebruikservaring testen in het testlab van de VDAB.  Dat zorgt ervoor dat Aviato zal beschikken over een handig en interactief platform dat steeds meer kwaliteitsvolle en persoonlijke diensten aanbied. Zo groeit Aviato tot het kennis- en vaardighedencentrum op vlak van werk, opleiding en mobiliteit rond de luchthaven.

Wil je ook groeien met je platform?

Heb je nog vragen voor ons of wil je eens afspreken?