Nieuwe website loodst dab Loodswezen verder richting digitalisering

Loodswezen vaart verder richting digitale vernieuwing. Deze overheidsdienst had een professionele website voor ogen waar vooral personen uit de maritieme sector en de havengemeenschap makkelijk gebruik van maken. Ook de vereiste zakelijke uitstraling van de nieuwe website werd mee opgenomen in de ontwikkeling en het ontwerp.

Klant:

dab Loodswezen

Sector:

Maritieme sector
Loodswezen ontwerp huisstijl website

Makkelijk in gebruik voor iedereen en overal

Het Drupal CMS zorgt van alle Open Source CMS’en voor de beste redacteurs-ervaring. Het biedt het grootste gebruiksgemak aan degenen die inhoud toevoegen en aanpassen op de website. Eenvoudig content toevoegen of aanpassen zonder externe hulp in te schakelen, is de grote sterkte van Drupal

Ook personen met een visuele beperking vinden vlot hun weg op de website. Drupal voldoet standaard aan de internationale standaarden voor webtoegankelijkheid. Afbeeldingen met een inhoudelijke meerwaarde  krijgen een alternatieve tekst.

Bij het ontwerpen van een website huldigen wij het ‘mobile first’-principe. We starten met mobiel en passen aan naar tablet en naar laptop. Ook voor de tabellen - die zich vaak weerspannig gedragen - geldt dit. Naarmate het scherm kleiner wordt, positioneren alle ‘blokken’ zich onder elkaar.

Slim ontworpen website

De website is zodanig opgebouwd dat de menustructuur maximum drie niveaus telt. Op vlak van SEO is dat slim, want informatie op een website staat best niet te diep. Maximum drie kliks, oftewel drie niveaus. En ook betekenisvolle URLs zijn een must voor zoekmachines, net zoals titels, koppen en labels. Het zijn belangrijke oriëntatiemiddelen voor Google zodat de website correct geïndexeerd wordt.

Met een website van EntityOne heeft Loodswezen alle mogelijkheden om de SEO-richtlijnen te volgen.

Nog meer resultaat:

  • Aparte foto’s of volledige fotoalbums worden op een professionele en nette manier getoond
  • Formulieren waarmee bezoekers algemene vragen of klachten kunnen doorsturen. Het resultaat wordt automatisch geforward naar een specifieke adressenlijst Belangrijk voor het formulier waren labels en asterisken bij de verplichte velden. Ook was het cruciaal dat het formulier voldoende beveiligd is tegen spam en bij uitbreiding de volledige website.
  • Voor de kaarten maken we gebruik van één van de Google Maps contrib modules van Drupal. Overlays en pinpoints zijn vertrouwde technologie.

Klaar voor een nieuwe website?
Ontvang vrijblijvend advies voor je platform

loodswezen mobielvriendelijke website

Klaar voor een nieuwe website?