Fusie Medialaan – de Persgroep Publishing naar DPG Media

Sinds 1 januari 2019 bundelen Medialaan en de Persgroep Publishing de krachten in één mediabedrijf met als nieuwe naam DPG Media. Ze hadden nood aan drie webplatformen voor het eengemaakte bedrijf, waaronder een jobssite. Een grote uitdaging waar we met veel plezier onze tanden in gezet hebben!

Klant:

DPG Media

Sector:

Informatica, media en telecom
Een fusie van de grootste mediabedrijven in Vlaanderen bracht de vraag naar drie nieuwe webplatformen. EntityOne stak de handen uit de mouwen.

Grondige analyse

Hoe begin je aan een fusie van de grootste mediabedrijven in Vlaanderen? De uitdaging was bijzonder groot, dus we begonnen met veel enthousiasme aan een grondige technische analyse.

We zaten met de twee mediabedrijven aan tafel om te kijken wat de noden waren voor de drie nieuwe webplatformen. We analyseerden deze resultaten en maakten ze visueel als wireframes om de structuur van de applicaties vast te zetten. Door middel van deze wireframes konden we perfect verder verfijnen en definiëren wat de fusie nodig had om haar communicatie op de website optimaal uit te kunnen voeren. Veel denkwerk, met een concreet resultaat.

Showcase - MedialaanDePersgroep

Een prototype als levende wireframe

Design omzetten naar Drupal

Op basis van de analyse en wireframes ontvingen we een design. Met oog voor detail, interactie en animatie hebben we dit statisch ontwerp veranderd naar een interactieve website, volledig gebouwd in Drupal, die perfect weergegeven wordt op een veelheid van schermgroottes en resoluties. 

Tekst, video, afbeeldingen en infografieken werden zowel technisch als visueel volledig op punt gezet zodat laadtijden verbeterd werden en de bezoeker een visueel interessante en aangename leeservaring krijgt, om het even waar en wanneer. 

Persgroep-Medialaan
We zijn bijzonder trots op dit project, en op het mooie resultaat dat het hele team heeft afgeleverd. Een prachtige verwezenlijking! 

Deze drie platformen gingen begin 2019 online, en kan je bezoeken op:

Heb je nog vragen voor ons of wil je eens afspreken?