Waardering tonen met ShoptityOne

ShoptityOne is een Drupal webshop. Met dit digitaal waarderingssysteem tonen management én medewerkers hun waardering. Ontdek hieronder hoe ze zich hierdoor meer verbonden voelen met met ons bedrijf.

Shoptityone Drupal webshop voor employer branding

De grote kost van personeelsverloop

Een sterk retentiebeleid is belangrijk. Vacatures blijven langer openstaan, gespecialiseerde werknemers zijn moeilijker te vinden en personeel blijft minder lang bij eenzelfde werkgever. Dat terwijl de kosten van personeelsverloop hoog zijn.

Bedrijven in de digitale sector organiseren bijvoorbeeld pizzaparty’s, casual fridays en afterwork drinks. Of ze hebben een kantoor met pooltafel of gamecorner.

Andere sectoren gooien extralegale voordelen in de strijd: een bedrijfswagen of -fiets, cafetariaplan of laptop. Maar die incentives motiveren niet om te blijven.

Wat werkt dan wel?

Waardering vanuit management én collega’s

Medewerkers lang aan boord houden start vanuit waardering. Zeker in de war for talent. Waardering vormt de basis van je retentiebeleid.

In de ‘war for talent’ willen bedrijven talentvolle werknemers aantrekken via verschillende incentives. Maar werknemers moeten op kwalitatieve wijze beloond worden. En vooral gewaardeerd.

Waardering krijgen van collega’s voelt oprechter dan complimenten van het management én het stimuleert een gevoel van samenhorigheid. Hiervoor moet wel de juiste sfeer in het bedrijf aanwezig zijn en de juiste middelen voorhanden zodat iedereen makkelijk zijn appreciatie kan tonen.

Wanneer werknemers collega’s kunnen belonen voor hun inzet, dan ontstaat er pas echt een unieke bedrijfscultuur.

waardering tonen via drupal webshop shoptityone

Interne “webshop” waardeert medewerkers

Bij EntityOne zochten we naar een digitale manier waarmee management en werknemers kunnen belonen. Als Drupal development experts kwamen we tot een incentive tool in het Drupal CMS. Simpel gezegd: een interne webshop genaamd ShoptityOne.

Waarom? Omdat we vinden dat het harde werk van onze Drupal developers en webdesigners mag beloond worden met meer dan enkel een loon; appreciatie wanneer ze een nieuwe website lanceren, straffe applicatie ontwikkelen of een webshop maken en integreren.

Via ShoptityOne kan zowel het management als werknemers belonen via gratis ShoptityOne coins. Die coins worden toegekend bij ieder afgewerkt project, geschonken bij een fijne samenwerking of gegeven als erkenning van inzet. Met die coins kunnen werknemers dan verschillende zaken bestellen die in de shop staan:

  • Cadeaubonnen voor verschillende webshops
  • Een goed doel steunen
  • Producten waarin werknemers geïnteresseerd zijn
  • Samen een budget verzamelen voor een spectaculaire teambuilding waarvoor het management ook bijlegt
  • ...

De HR-afdeling kan bepalen wat er in hun incentive tool komt te staan. Natuurlijk is de beste aanpak om alle medewerkers te betrekken in dit verhaal. Zo heb je een platform dat gemaakt is voor je medewerkers.

Management en medewerkers doneerden 740 EUR in 2021 via ShoptityOne aan de Voedselbanken

Start met je eigen incentive tool

Met de Drupal expertise van onze developers kan je zelf ook je unieke incentive tool ontwikkelen. Samen met de webdesigners maken ze een gepersonaliseerd platform met op maat grafische laag. In combinatie met de zelfgekozen items in je webshop bouw je hiermee aan een sterk waarderingsysteem in je bedrijf.

Wil je starten met een digitaal waarderingsysteem in je bedrijf?

Heb je nog vragen voor ons of wil je eens afspreken?