Alle info over Drupal 9

Drupal 9 is er! Sterkere prestaties, betere gebruiksvriendelijkheid en nog veiliger. Maar wat betekent dat nu voor je Drupal 7 of 8 website? Is het goed nieuws of slecht nieuws? Dat leggen we je graag uit.

Upgraden naar Drupal 9

De nieuwste Drupal versie

Drupal lanceerde het langverwachte Drupal 9, de nieuwste versie van het gebruikvriendelijkste open-source content management systeem.

Standaard features van Drupal zijn een uitgebreide rechten- en rollensysteem, betrouwbare performance en uitstekende security. Waar Drupal echt in uitblinkt is zijn flexibiliteit. Het geeft je alle tools en mogelijkheden voor een krachtige website die efficiënt samenwerkt met je huidige en toekomstige systemen. Zo bouw je unieke ervaringen met de nieuwste technologieën zoals React, Vue of Angular of zelfs met digitale assistenten.

Drupal 9 biedt je verbeterde en krachtige nieuwe functies die gebruiksvriendelijker zijn dan vroeger. Het geeft je alle vertrouwde features van Drupal 8 en innoveert met tweejaarlijkse nieuwe features.  Zo geniet je van een duurzaam systeem dat mee evolueert met de tijd. 

Het nieuwe van Drupal 9

Een van de belangrijkste redenen voor een grote Drupal release is een grote schoonmaak.

Drupal 9 verwijdert verouderde code en functionaliteiten die Drupal 7 en 8 met zich ‘meesleuren’. Het is dus een opgekuiste versie van Drupal 8 met een opgefriste code, nieuwe oplossingen en dus sterkere prestaties.

Je geniet met Drupal 9 van de kracht van Drupal 8 met extra voordelen erbovenop.

  • Nieuwe features. Vanaf Drupal 9.1 geniet je van nieuwe features. Zo zal je Drupal website gebruiksvriendelijker, toegankelijker en performanter zijn en geniet je van een verbeterde privacy en security. Ook vergroot Drupal 9 het aantal integratiemogelijkheden met 'third party platforms' en API's, communicatiekanalen en toestellen.
  • Sterkere prestaties. Dankzij de nieuwe 'libraries' en componenten, inclusief de laatste versies van Symfony en Twig, maakt Drupal 9 je website sneller, veiliger en makkelijk in onderhoud en uitbreidbaar.
  • Gebruiksvriendelijker design. Een professionele uitstraling, aantrekkelijk ontwerp en toegankelijk platform? Daar genieten zowel jij als je bezoekers van met Drupal 9.
  • Langdurige support. Drupal 9 zal jarenlang ondersteund worden, terwijl Drupal 7 en 8 website geen ondersteuning meer ontvangen vanaf november 2022. Je start dus best meteen met Drupal 9.
  • Makkelijke upgrades. Omdat Drupal 9 gebouwd is bovenop Drupal 8 zal de overgang bij het migreren van Drupal 8 naar 9 naadloos verlopen. Ook in de toekomst migreer je eenvoudig naar Drupal 10, 11 en zelfs 12. Je ontvangt steeds nieuwe updates zonder dat je ooit nog moet investeren in een volledig nieuwe Drupal website.

Wat als je al een Drupal 7 of Drupal 8 website hebt?

Vanaf november 2022 stopt de ondersteuning voor Drupal 7 en 8. Dat betekent dat beveiligingsproblemen en bugs niet meer worden opgelost. Omdat je website dan niet meer goed beveiligd is gaan zoekmachines je website niet meer vertrouwen. Dat kan een negatieve impact hebben op je online succes.

Tot november 2022 heb je nog de kans om over te schakelen op Drupal 8. Zo reageer je snel op toekomstige ontwikkelingen, bespaar je jezelf een langere ontwikkelingstijd en blijf je genieten van security-updates en nieuwe features die Drupal te bieden heeft.

Daarom is het ook belangrijk om je Drupal 8 platform up-to-date te houden. Zo zal de migratie naar Drupal 9 slechts een kleine update voor je zijn.

't Is het geschikte moment om je website onder handen te nemen: Draagt het nog bij aan je bedrijfsdoelstellingen? Evolueert het makkelijk mee met de nieuwste technologie en voldoet het nog aan jouw verwachtingen en die van je doelgroep?

Starten met Drupal 9?

Een nieuwe website bouwen in Drupal 9 of migreren naar Drupal 9? Neem gerust contact op met onze Drupal experts. Ze helpen je graag met je stappenplan.

Heb je nog vragen voor ons of wil je eens afspreken?