Geotechniek

Geotechniek

Geotechniek

Design
Responsive

Geotechniek’s opdracht bestaat eruit de aard en de eigenschappen van de ondergrond te onderzoeken en het gedrag vast te stellen. Geotechnische proeven en metingen worden uitgevoerd in het veld en in het laboratorium om aard, lagenopbouw en karakteristieken van de grond te onderzoeken.

responsive geotechniek

75 jaar Geotechniek

Voor hun 75jaar bestaan wou de afdeling Geotechniek van de Vlaamse overheid graag een nieuwe website. Eye-catching was een van de voorwaarden waar hun nieuwe site aan moest voldoen.

Verder verwachten ze een moderne website met extra aandacht voor hun 75jaar bestaan en moest het ook meteen duidelijk zijn wat hun activiteiten zijn.  Op de speciale 75 jaar bestaan pagina krijg je ook een overzicht met een tijdlijn en enkele foto’s van vroeger en nu. Zo maken we via visuele middelen duidelijk hoe die evolutie verliep. 

Vlaamse overheid

Bij het ontwerpen van de site hielden we ook rekening met het feit dat de site binnen de net voorgestelde nieuwe huisstijl van de Vlaamse overheid zou passen. Waar we dan ook met glans zijn in geslaagd.

Weer een tevreden klant!

Parallax effect

De homepagina bestaat uit een header met een tekst met wat Geotechniek verwezenlijkt, maar daaronder hebben we meteen ook een grasveld met daaronder de opbouw van een typisch Vlaamse ondergrond. Om het verschil tussen vroeger en nu toonbaar te maken op de homepagina hebben we gekozen om de machines die grondstalen nemen, van 75 jaar geleden en de dag van vandaag hier op af te beelden.

Door het parallax effect in de site krijg je in snel tempo een overzicht van de volledige grondsamenstelling.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief