Assurwest

assurwest

Assurwest

Drupal 8
Integratie

Assurwest is een onafhankelijk verzekeringsmakelaar die zowel particulieren, bedrijven als de publieke sector verzekert. Wij gingen de uitdaging aan om een tool te ontwikkelen voor hun autoverzekering.

De tool die wij ontwikkelden automatiseert het proces voor het aanvragen van een verzekeringspremie. Het laat een gebruiker toe om, na het invullen van een online vragenlijst, de kosten voor de verzekering van zijn/haar auto te berekenen. De vragenlijst bestaat uit vier onderdelen:

  • Kenmerken van het voertuig 
    Deze stap voorziet de integratie met de febiac lijst en zorgt ervoor dat bezoekers op een overzichtelijke manier het specifieke type van hun auto kunnen bepalen. Een belangrijke stap voor de verdere bepaling van de verzekeringspremie.
  • Gegevens bestuurder
  • Extra kortingen
  • Extra verzekeringen
    Tijdens deze stap kan men eventuele extra verzekeringen voor de auto en/of bestuurder aanduiden. Zoals bv. full omnium, rechtsbijstand, burgerlijke aansprakelijkheid, ...

Bovenstaande gegevens bevatten cruciale informatie om de verzekeringspremie te bepalen.

Na het doorlopen van de vragenlijst, wordt via een externe webservice de verzekeringskost berekend aan de hand van de ingevulde gegevens. Vervolgens wordt er een mail met de conclusie verzonden naar de aanvrager en Assurwest . 

Op deze manier kan Assurwest de verzekeringsaanvrager contacteren en een polis afsluiten.

Elke lead (= wanneer de vragenlijst door een bezoeker werd afgerond) wordt ook bijgehouden in hun systeem. Dit laat de marketeers toe om de data te bekijken, te editeren en te analyseren waar nodig of gewenst.

Bereken zelf je auto premie

assurwest

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief