Drupal 8 update server

Drupal tip
Drupal tip

Drupal 8 update server

Standaard worden custom modules die contributed zijn door ontwikkelaars of gebruikers geplaatst op Drupal.org. Deze modules zijn dan beschikbaar voor iedereen. Stel dat je een module maakt enkel voor eigen gebruik, hoe zit dit dan met het update proces van deze module?

Standaard in Drupal 8 bevat een module heel wat configuratie files. Een custom module contributed op Drupal.org zal geupdate worden van een bepaalde update server. (standaard is deze url:https://updates.drupal.org/)

blog koen 1
blog koen 2

Stel dat je je eigen Update Server wil gebruiken en configureren. Hoe doe je dit?

Je kan de Drupdates module gebruiken (momenteel alleen voor Drupal 7). Hier kan je eenvoudig een release aanmaken voor je module samen met meer informatie. Na het maken van de release zal er een xml gegenereerd worden.

Deze XML zal via de module tijdens het updaten opgehaald en gelezen worden. Indien er een nieuwe versie beschikbaar is zal Drupal deze versie downloaden. Na het aanmaken van een release is de volgende XML gegeneerd:

http://kvcproductions.be/release-history/waas/8.x

Waarbij waas de naam van de module is, en 8.x de Drupal Core waarvoor de module geschreven is.

Hoe stel je nu de Update Server van een module in?

Elke module heeft standaard de project status URL op update.drupal.org staan. Je kan deze gemakkelijk wijzigen door de property project status url toe te voegen in je module.info.yml file. bijvoorbeeld: http://kvcproductions.be/release-history/

Info file
update url
fetch url

Je kan duidelijk zien dat je eigen update URL opgehaald zal worden indien je er één zal meegeven.

De structuur van de URL ziet er als volgt uit: (http://domainname.com/release-history/[naam_vd_module]/[versie_nummer]

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief