Leer je bezoekers kennen met Hotjar

Header Hotjar

Leer je bezoekers kennen met Hotjar

De tool

Hotjar is een tool die het mogelijk maakt om het gedrag van je bezoekers te analyseren, onder meer door gebruik te maken van:

  • Heatmaps
  • Recordings
  • Formulieranalyse
  • Feedback-polls

Heatmaps

Heatmaps geven je inzicht in het klikgedrag van jouw bezoekers. Aan de hand van deze info kan het dus nuttig zijn om bijvoorbeeld links waarop veel wordt geklikt, een prominentere plaats te geven op de website. Of omgekeerd: om links die volgens jou belangrijk zijn, te verplaatsen naar een plaats die volgens de heatmap vaak in het oog van de bezoeker springt.

Hotjar-heatmap

Recordings

Deze feature laat je toe om schermopnames te maken terwijl bezoekers door je website navigeren. Op deze manier kunnen eventuele usability-issues naar boven komen. Elke sessie is een aparte opname die raadpleegbaar is in de backend van Hotjar.

Hotjar-recording

Formulieranalyse

Formulieren zijn een heel belangrijk onderdeel van websites om feedback, leads, data, ... te verzamelen. Vaak wordt hierover niet goed nagedacht en zijn de formulieren te ingewikkeld waardoor de bezoeker het formulier niet volledig invult. Dit resulteert in verloren data, leads of eventueel zelfs inkomsten. Hotjar laat je toe om hierop automatische analyses uit te voeren om te achterhalen waarom en wanneer bezoekers je formulier verlaten en dus niet bevestigen.

Feedback-polls

Gericht feedback vragen aan de bezoekers van je website kan de user experience aanzienlijk verbeteren en je inzicht geven in waar de bezoeker nood aan heeft. Hotjar heeft ook hiervoor een mooie oplossing ontwikkeld, "feedback-polls" genaamd. Deze feature laat je toe om op een bepaald tijdstip (direct na het laden van de pagina of na x aantal seconden na het laden van de pagina) of na een bepaald event (wanneer de bezoeker de pagina zal verlaten, wanneer de bezoeker naar beneden scrolt, ...) een gerichte vraag te stellen.

Drupal-integratie

Al deze functionaliteiten op je Drupal-website implementeren is snel gedaan door de Hotjar contrib-module. Na het invullen van je persoonlijke Hotjar-ID kan je bepalen op welke pagina's en voor welke gebruikersrollen de Hotjar-functionaliteiten moeten ingeladen worden.

Hotjar Drupal-integratie

We publiceren regelmatig artikels over tools zoals Hotjar. Schrijf je in om op de hoogte te blijven.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief