Hoe meer leads genereren via marketing automatisatie in Drupal 8?

Marketing automation in Drupal 8

Hoe meer leads genereren via marketing automatisatie in Drupal 8?

Drupal 8
Integratie

We krijgen vaak de vraag of Drupal 8 - en Drupal in het algemeen - wel geschikt is om je marketing processen te automatiseren. Het antwoord is eenvoudig: ja. Drupal is daar zelfs uitermate geschikt voor.

Er bestaan reeds veel Contrib modules voor Drupal 8, gemaakt door de community, die het mogelijk maken om snel te integreren met externe tools. 

Google Analytics

Onmisbaar op elke moderne website. Via Google Analytics krijg je een overzicht van, en inzicht in

  • je doelgroep
  • acquisitie. Hoe komen mensen terecht op jouw website?
  • het gedrag van de gebruikers op jouw website. Welke pagina's scoren goed? Wat is de user journey van de gebruikers of hoe navigeren ze door de website? Welke pagina's kunnen nog wat extra liefde gebruiken?
  • conversies. Gebeurt uiteindelijk wat je wil bereiken met je site  - een aankoop, een inschrijving, informatie doorsturen...?

Met een standaard opgezette Google Analytics account kan je dus veel leren (meten is weten). Zo komen we te weten hoe we de website met kleine aanpassingen incrementeel kunnen verbeteren. Je kan Google Analytics ook zeer geavanceerd configureren als je bepaalde doelen (KPI's) voor ogen hebt voor jouw website. Ook hier kunnen we je mee helpen.

Daarnaast kunnen we ook events tracken. Wil je bijvoorbeeld bijhouden wanneer gebruikers op een bepaalde knop drukken? Dat kan met Google Analytics Event Tracking.

Mailchimp

MailChimp is een platform dat het je makkelijk maakt om nieuwsbrieven te versturen en e-mailcampagnes te voeren om je klanten zonder veel gedoe op de hoogte te houden van nieuwe producten, diensten of innovaties. Het systeem is zeer toegankelijk, je kan er makkelijk attractieve en toegankelijke nieuwsbrieven mee opbouwen zonder een letter code te schrijven en enkel te focussen op de inhoud.

Wij kunnen je Drupal 8 website integreren met Mailchimp om zo een e-mailadres database aan te leggen. Uiteraard kan je hier ook in segmenteren door gebruikers bijvoorbeeld te vragen naar hun interesses.

We raden aan om Mailchimp in je website te voorzien: zodra je adressenbestand groot genoeg is kan je beginnen met het uitsturen van nieuwsbrieven.

Hubspot

Hubspot is een enorm krachtig en uitgebreid platform dat je helpt bij de automatisering van je marketing.

Het zorgt ervoor dat je je online aanwezigheid verhoogt door middel van SEO. Aan de hand van aanbevelingen zorgt Hubspot dat je inhoud geoptimaliseerd is. Deze tool groeit ook mee wanneer belangrijke zoekmachines zoals Google interne aanpassingen doorvoeren. Wij kunnen Hubspot integreren met je Drupal 8 website, zo zorg je ervoor dat je inhoud altijd optimaal is en verhoog je logischerwijs je aanwezigheid op het web. 

Hubspot kan je helpen bij marketing automatisatie in het algemeen. Zo kan je voor bepaalde doelen en gesegmenteerde doelgroepen automatische flows aanmaken. Op basis van het gedrag van deze gebruikers zal Hubspot je leads per e-mail opvolgen op het meest geschikte moment.

Daarnaast kan Hubspot je helpen bij het opzetten van slimme e-mailmarketing campagnes en er is ook een krachtig leadmanagement systeem aanwezig.

Wij kunnen ervoor zorgen dat je Drupal 8 website alle data zoals e-mailadressen of offerte-aanvragen doorgeeft aan Hubspot om deze stromen te automatiseren.

Hubspot kan je nog een hoop andere voordelen bieden maar dit zou ons te ver leiden. Let wel op: het gebruik van Hubspot is niet gratis.

Teamleader

Teamleader is een Online CRM, projectmanagement en facturatie tool. Teamleader stond vorig jaar veel in de kijker en dat zal in 2017 niet anders zijn. We merken dat meer en meer klanten overschakelen op Teamleader.

Met Drupal 8 is het mogelijk om zaken uit je website zoals leads automatisch door te zenden naar Teamleader.

Livechat

Meer en meer websites hebben een Livechat. Hier kan je terecht als je feedback hebt of antwoord zoekt op een specifieke vraag. Met enkele clevere ingrepen maken we je Livechat slim, automatiseren we je marketing processen en detecteren we leads.

Een voorbeeld van een Livechat:

Live chat

Personalisatie

Een opkomende trend om in het oog te houden is het personaliseren van websites. We kunnen bijvoorbeeld call to actions personaliseren op basis van de context, de inhoud van bepaalde pagina's aanpassen op basis van de user journey, ...

In de nabije toekomst zullen er op dit domein enorme stappen gezet worden en met Drupal 8 ben je zeker dat je platform geen technologische beperkingen zal hebben om hier optimaal gebruik van te maken.

Ben je klaar om je marketing onder handen te nemen en te automatiseren? Twijfel niet langer en kom eens langs om te zien hoe wij je verder kunnen helpen.

Niet overtuigd? Ontdek waarom je voor EntityOne zou kiezen of bekijk enkele referenties.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief