Hooks vs. Events

Drupal tip
Drupal tip

Hooks vs. Events

DrupalCon
Contrib

Ook dit jaar heeft DrupalCon ons weer veel bijgeleerd. Eens terug in de EntityOne Headquarters kwamen er veel goede ideeën naar boven. Éen van deze ideeën was gebaseerd op de sessie "The state of hooking into Drupal"

Event dispatch all the things!

Drupal 8 is gebaseerd op verschillende symfony componenten. Éen van deze componenten is het "EventDispatcher" component.

Dit component zorgt ervoor dat verschillende events kunnen geregistreerd worden en vervolgens op deze events kan gereageerd worden. Bijvoorbeeld: Wanneer een gebruiker zich registreert (=EventDispatcher), dan moet er een mail verzonden worden (=EventSubscriber).

Het oude en outdated "event" systeem in Drupal zijn de alom bekende hooks. Door de sessie "The state of hooking into Drupal" kwamen we op het idee om de nog bestaande hooks in Drupal 8 te voorzien van Event Dispatchers. Hierdoor kunnen we grotendeels het hook-systeem laten vallen en verder werken op het symfony EventDispatcher component.

We vonden dat deze functionaliteit ook handig zou kunnen zijn voor andere developers, dus hebben we deze module gecontributed als "Hook Event Dispatcher"

Momenteel voorzien we enkel de basic entity en form hooks, maar verwacht je maar aan een hoop meer in de toekomst!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief