Maarten De Block brengt "Handboek Drupal 8" uit

Maarten De Block brengt "Handboek Drupal 8" uit

Maarten De Block brengt "Handboek Drupal 8" uit

Handboek Drupal 8 - Maarten De Block

Onze zaakvoerder, Maarten De Block, heeft deze week het Handboek Drupal 8 uitgebracht bij Van Duuren Media. Het is de opvolger van het uitverkochte boek Kickstart Drupal 7 en is opnieuw bedoeld voor de beginnende Drupal gebruiker. Het grootste verschil, behalve dat het nu natuurlijk over Drupal 8 gaat, is de theming guide.

Twee redenen gaven de doorslag om te starten met het schrijven van handboeken:

  • Eerst en vooral bleek er vanuit zijn opleidingen een grote nood aan Nederlandstalige Drupal boeken. Op het ogenblik dat Kickstart Drupal 7 op de markt kwam, was er nog geen enkel boek over deze materie beschikbaar.
  • En tweede reden was de keynote van Dries Buytaert (oprichter en projectleider van Drupal) tijdens een Europese Drupalcon. Hij wees Maarten op het grote tekort aan mensen met Drupal kennis. Meer dan ooit was er een rem op de groei van Drupal als platform. Er waren projecten genoeg in Drupal, maar ondernemingen vonden geen mensen om al het werk te doen. Hier bestond dan ook het gevaar dat er voor andere platformen ging gekozen worden.

En zo werd Kickstart Drupal 7 geboren.

Na het uitverkochte Kickstart Drupal 7 was het logisch om een Drupal 8 versie te schrijven. Ondertussen zijn er al verschillende Nederlandstalige Drupal boeken verschenen, maar het succes van het vorige boek bewijst dat er veel vraag naar is.

Voor meer informatie, surf naar de lancering op maartendeblock.be of koop Handboek Drupal 8 op bol.com.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief